Шеф на синдикат побесня заради казуса с минимална заплата.Президентът на КНСБ Пламен Димитров нарече

...
Шеф на синдикат побесня заради казуса с минимална заплата.Президентът на КНСБ Пламен Димитров нарече
Коментари Харесай

Идеята минималната заплата да не се вдига при ниска инфлация и БВП разгневи шефа на КНСБ

Шеф на синдикат побесня поради проблема с минимална заплата.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров нарече „ несъответстващи “ предложенията на общественото министерство за нов механизъм, по който да бъде определяна минималната работна заплата. Едно от предложенията е тя да не се усилва, в случай че в средносрочната бюджетна прогноза за настоящата година е заложен спад на брутния вътрешен артикул, на продуктивността на труда и на други знаци. 

Пред БНР Димитров уточни, че синдикатът чака повече изясненост на плануваното за на следващия ден формалното разискване на другите разновидности от тристранна работна група, написа novini.bg.

Има експертни недомислици. Като там написа понижение на растежа на брутния артикул и растежи на инфлацията, т.е. като има растеж на инфлацията, няма да усилваме минималната заплата ли? Има и доста други неясноти, които желаеме на следващия ден да чуем. Какво ще изясни общественото министерство, с цел да разберем какво се предлага, само че като цяло концептуалният метод, че би трябвало да имаме моменти, в които минималната заплата надали не да се замразява, за нас не е допустим вид, разяснява Димитро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР